Tuesday, December 10, 2013

Soap bubble

Atunci când te reîntâlnești cu oameni alături de care te-ai format, îți dai seama de amprenta pe care au avut-o asupra ta. Îți dai seama că, deși nu ți-au ținut prelegeri despre valorile lor și despre ce cred ei că-i frumos și bun pe lume, le-ai adoptat o parte din atitudini; și te întrebi: „Asta când s-a întâmplat? E doar o coincidență bizară faptul că ni s-au format opinii aproape identice în decursul anilor în care am hoinărit în locuri total opuse? Sau, la nivel subconștient, ne-am depus reciproc bazele formării ulterioare ca oameni?”.

Au trecut anii și noi am încercat să redesenăm cercul acela de oameni care nu refuză să ne înțeleagă, cu toate că, după standardele majorității, nu sunt musai cei mai buni prieteni. Unii dintre noi uită să sune de ziua ta. Alții își uită cheile acasă și te trezesc în toiul nopții când se întorc de la club. Alții se enervează că ți-ai uitat cheia, dar te ceartă că nu i-ai chemat la club; nu îi deranjează extraordinar faptul că nu i-ai chemat, dar trebuie să te facă să te simți vinovat, iar cheia nu e de ajuns.

Dar a doua zi îți fac cea mai bună cafea din lume. Și îți propun soluții la problemele de care te lovești pe care nimeni altcineva nu ți le-ar sugera, pentru că e mai important pentru ei să fii fericit decât să îi consideri raționali. Și țin minte că îți place violoncelul pentru că asta li se pare mai important decât numele localității tale natale. Și stau treji până târziu în noapte, fie ca să îți deschidă ușa aia nenorocită, fie ca să stea de vorbă cu tine și prietenii tăi mai vechi și să vă ajute să înțelegeți ce s-a întâmplat cu voi de-a lungul timpului. Și sunt dispuși să piardă cu tine zile care altfel ar putea fi mult mai productive, numai ca să simți tu că ai prieteni. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că te primesc la ei în casă și te duc să cunoști alți oameni awesome și te plimbă prin oraș și, în general pierd vremea cu tine fără să se supere că le invadezi spațiul timp de câteva zile.

Sunt oameni awesome pe lumea asta, care depășesc limitele definiției tradiționale ale prieteniei și îți creează o lume ca un soap bubble. Este magică și unică... este și efemeră, dar de fiecare dată când este recreată, s-ar putea ca lumea asta să fie mai adevărată decât celelalte lumi constante și solide pe care ni le dă societatea.

Și da, m-am inclus și pe mine în lista oamenilor awesome, pentru că e blogul meu, pe care îl scriu ca să mă simt eu mai bine în legătură cu propria-mi persoană. Ar fi ciudat și ipocrit din partea mea să dau dovadă de modestie aici. Nu?


Aveți grijă de voi!



1 comment:

incultu said...

si din pacate oamenii aia sunt din ce in ce mai putini si devin mai pretiosi ca aurul pe masura ce imbatranim!